Vaktimizin tamamını evde geçirdiğimiz bu süreçte evde yapacak farklı faaliyet ve etkinlikler aramaktayız. TÜGVA İstanbul Hanım Lise teşkilatı olarak öğrencilerimizin karşısına bol görselli bir proje ile çıkıyoruz. Günlük hayatın seyrini, doğayı, şehri… konu edinen fotoğraflar ile görsel bir şölen sergileyeceğiz. Evlerin pencerelerinden çekilen fotoğrafları gönderip güzel, farklı, canlı açıların paylaşılmasını sağlamak amacıyla tüm hanım liseli öğrencilerimizin projemize katılımlarını beliyoruz.
● Pandemi sürecinde öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırarak fotoğrafları anlamlı hale getirmek.
● Anıları sabitleyip, dışarı çıkamadığımız sadece penceremizden gördüğümüz dünyanın aslında gördüğümüzden daha fazlası olduğunu fark ettirebilmek ve bunu açıklayıcı fotoğraflar çekilmesi amaçlanmaktadır.
● Günlük hayatımızı hep bir koşuşturma içinde, düşünemeden, anlam vermeden geçirdiğimiz şehrimizi, mahallemizi, sokağımızı dingin bir zihinle, hakim bakış açısı ile izlemek.
● Bu dinginlik eşliğinde normalde farkında olmamamıza rağmen kaçırdığımız manaları yakalamak, fotoğraflar ile ölümsüzleştirmek.
1. Fotoğraf çekimi hakkında online eğitim
2. Evdeki pencerelerden çekilen fotoğraflar tarafımıza gönderilecektir.
3. Oylama sonuçları ile ve en fazla oy alan fotoğraf birinci seçilecektir.
4. Fotoğraf çekimi jürimiz tarafından da oylama ile değerlendirilip puanlamaya jürimiz de dahil olacaktır. Jüri puanlaması oylama sonuçlarını etkiler.
5. Her fotoğraf için bir kişi oylama yapabilir.
6. Başvuru yapan tüm fotoğrafların değerlendirileceği başvuran öğrencilerin tam katılımı ile online toplantı gerçekleştirilecektir.
7. Kazanan öğrencinin ödülü TÜGVA il vakıf binamızda verilecektir.
Program, liseli hanımlara yöneliktir.
Online eğitim Zoom uygulaması
Projeye başlangıç tarihi 16.12.2020
Projeye son başvuru ve fotoğrafların son yüklenme tarihi:31 Aralık 2020
Sonuçların açıklanma tarihi:5 Ocak 2021
● Öğrencilerimize online eğitim ile projemizi anlatmak
● Basit fotoğraf çekim tekniklerini öğrenmek.
ZOOM uygulaması üzerinden fotoğraf çekimi hakkında eğitim verilecektir.
Başvuru sona ermiştir.